Alle eenzaamheid op een stokje

Voor deze ‘Daily Prompts’ grijp ik terug naar enkele dingen die mij opvallen aan eenzaamheid.

Eenzaamheid, een begrip waarmee iedereen vroeg of laat geconfronteerd wordt. We worden bewust van mensen die we missen, dingen die we missen. We voelen onszelf machteloos en alleen. Een patroon wat moeilijk te doorbreken is.

Denk maar aan de verhoging van eenzaamheid bij ouderen de laatste jaren. Zelfdoding bij ouderen stijgt, dit door de eenzaamheid. 

Ook sociale media kan ons eenzaam maken, we zijn zogezegd zo sociaal. Naar mijn aanvoelen is het vaak op een asociale manier.Kennen we de mensen nog echt, of proberen we op uitdagende manieren om het meeste ‘likes’ te krijgen.

Op sociale media heb je vaak honderden vrienden, maar wie is er feitelijk echt voor ons? Ik kan mijn echte vrienden maar op twee handen tellen en jij?
Solitude

Advertenties

Een gedachte over “Alle eenzaamheid op een stokje

  1. Dit is inderdaad iets waar ik ook mee struggle. op school heb ik exact 6 (echte) vrienden, buiten school nog eens 5. niet veel, maar voor mij hoeft dat ook echt niet.
    wel heb ik vaak het gevoel dat mensen dat raar vinden, op school worden mijn vriendinnen en ik zo bestempeld als “asociaal”, maar dan denk ik: zijn al jou vele vrienden dan ook echte vrienden? ik betwijfel het… nee, ik ben het met jou eens, een paar goeie vrienden en meer heb je niet nodig.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s